Trampós
GX.BL.22

Trampós és la denominació del nostre primer vi. Nosaltres internament l’anomenem GX.BL.22 ja que està elaborat amb garnatxa (GX) blanca (BL) i que va néixer l’any 22.

Amb el temps intentarem elaborar altres “tramposos” amb altres varietats, en especial amb Syrah, que és una altra varietat que ens encanta.

La idea d’introduir-nos en l’elaboració va sorgir de les trobades dels Trampistes, el nostre club de tast a la casa rural La Trampa de La Selva del Camp. El club està format per sommeliers i professionals del vi que fem trobades periòdiques per posar-nos al dia en aquest món fascinant.

Fem també alguns altres “experiments” com ara escumosos (ancestrals i de mètode tradicional), vermuts, ginebra i altres licors. Aquesta és la nostra primera experiència amb un vi i ens vam proposar controlar tot el procés des de l’inici.

El primer pas va ser contactar amb diferents cellers a la recerca d’un que ens pogués oferir most flor (el suc que s’obté de la primera premsada de raïm), que tingués espai per ubicar les nostres botes i que el seu enòleg pugues revisar el procés periòdicament.

Com que el nostre objectiu era un vi monovarietal de garnatxa blanca, el celler triat es trobava en una de les zones de Catalunya on s’elaboren les millors garnatxes, la Terra Alta. I aquí comença tot…

Elaboració

  • El most es vinifica lentament a temperatura controlada, sense contacte amb les pells i va passar un període de criança amb seves lies, amb batonatges diaris. Un cop completat aquest procés, es clarifica (desfangat) i passa a una criança de 7 mesos en dues botes noves de roure (una de francès i una altra d’americà).
  • Durant la criança es realitzen tasts de control i en el moment òptim es passa a valorar el cupatge final. El cupatge és el que marca els percentatges per la barreja dels vins de les dues botes. L’opció triada va ser la més directa: vi de les dues barriques al 50%.
  • És un vi amb un filtrat molt suau, per la qual cosa (amb el temps) poden aparèixer alguns cristalls al fons de l’ampolla, que no representen cap problema ni defecte.
  • El suro utilitzat és de la millor qualitat, elaborat a partir d’alzines sureres de la zona de Cassà de la Selva i personalitzat amb el nostre anagrama. Aquest suro i la criança del vi, permetran que el nostre Trampós tingui una llarga vida.

Producció

  • 8 de juliol de 2023 Primera producció de 600 ampolles. D’aquestes 600 ampolles ens reservem 200 per als nostres tasts i es posen a la venda 400 ampolles. Com que el volum és tan petit, volem que et sentis una mica privilegiat/da per tenir aquesta ampolla a les teves mans.
  • 27 de gener de 2024 Segona producció amb les mateixes quantitats.

Capacitat

  • Utilitzem un format únic de 75cl.

Grau

  • 13% Vol.