Club de tast TRAMPISTES

Aquest serà l’espai del club de tast. El club està format inicialment per un grup d’amants del món del vi. Entre aquests “amics” tenim professors, alumnes i ex-alumnes del curs de Sommeliers de la URV (Universitat Rovira i Virgili) de Tarragona, i altres personatges de dubtosa moralitat que han aconseguit ser acceptats com a membres.

Groucho Marx, quan el Friars Club de Beverly Hills li va oferir ser membre, va dir Nunca pertenecería a un club que admitiera como miembro a alguien como yo. El club de tast Trampistes està obert a candidatures de nous membres, tot i que les propostes d’admissió seran estudiades amb detall. No és qüestió d’acceptar gent que sigui massa normal.

Com tot club social privat, ens regirem per unes normes. Aquesta és una proposta i les normes definitives es debatran en el seu moment per fer els canvis necessaris.

Normes

  1. Objectiu. L’objectiu principal del club serà mantenir el contacte entre els integrants a través de trobades periòdiques per fer presentacions, tastos o altres activitats relacionades amb el món del vi. Serà important intentar mantenir una certa periodicitat i respectar-la el màxim possible.
  2. Membres. El nombre de membres estarà limitat, intentant que sigui múltiple aproximat de 10 (per les ampolles de vi). La proposta inicial és que el club tingui un màxim de 30 membres. En cada activitat es podran portar convidats, amb notificació prèvia al whatsapp del club.
  3. Organització. Per cada trobada hi haurà un ordre del dia i un encarregat de preparar-la. L’encarregat enviarà a la resta de membres la planificació, la proposta de despesa i la convocatòria, contactarà amb els ponents (o desenvoluparà ell mateix la ponència) i s’encarregarà de planificar el que sigui necessari (vins, reserva de la seu, seu alternativa, maridatges, …).
  4. Registre de tast. En totes les trobades es disposarà de material d’escriptura i fulles de tast. També es disposarà de fulles de tast baremades en la línia dels concursos de vins que realitzen les diferents denominacions d’origen. Aquestes fulles de tast baremades s’utilitzaran per valorar els vins tastats i es guardarà un registre d’aquests vins.
  5. Quota. Aquest apartat és molt important. El club no té cap quota periòdica i totes les despeses que es realitzin es dividiran entre els membres registrats. En el cas concret de les trobades, l’import corresponent a la despesa en vins (una despesa que s’haurà de reservar amb temps i abonar als proveïdors) serà l’únic element que s’abonarà de forma solidària entre tots tots els membres, tant si assisteixen com si no. L’encarregat de la trobada serà l’encarregat de notificar l’import i la resta de membres li abonaran la part corresponent, directament a ell.
  6. Seu. La seu habitual per a les reunions serà la casa rural La Trampa, de la Selva del Camp, tot i que l’encarregat d’una activitat concreta podrà proposar altres locals alternatius per realitzar-la. En tots els casos (a la seu habitual o a la seu alternativa) l’encarregat realitzarà la reserva pertinent.
  7. Material. Per facilitar la disponibilitat de copes a la seu habitual, s’ha realitzat una compra inicial que garanteixi que n’hi hagi suficients. En el que fa referència a altres estris, es consensuarà la compra dels que siguin necessaris (refredadors, decantadors, obridors, cistells, …). En totes les trobades es disposarà d’aigua i de panets per netejar la boca entre els tastos.
  8. Junta. Fins que no hi es voti una junta entre els membres, el president honorari serà Pablo Méndez, propietari de la Casa Rural La Trampa i com a secretari actuarà Carles Bargalló.
  9. De bon rotllo. Durant les activitats es mantindrà sempre la cordialitat entre tots, els aparells mòbils estaran en silenci, no es podrà fumar i s’evitaran els perfums.