Trampós
GX.BL.22

GX.BL.22 és la denominació del nostre primer vi.
I què volen dir aquestes lletres i números? Que és una garnatxa (GX) blanca (BL) que neix l’any 22.

La idea d’introduir-nos en l’elaboració va sorgir de les trobades dels Trampistes, el nostre club de tast a la casa rural La Trampa de La Selva del Camp. El club està format per sommeliers i professionals del vi que fem trobades periòdiques per posar-nos al dia en aquest món fascinant.

Fem també alguns “experiments” com ara elaborar escumosos (ancestrals i mètode tradicional), vermuts, ginebra i altres licors. Aquesta és la nostra primera experiència amb un vi controlant la seva elaboració des de l’inici.

Com ha estat elaborat?
Partim d’un most flor de primera premsada de raïm seleccionat d’una de les zones de Catalunya on s’elaboren les millors garnatxes. Vinifiquem lentament a temperatura controlada i el passem a una criança de 7 mesos en dues botes noves de roure, una de francès i una altra d’americà.

Durant la criança vam realitzar diferents tasts i, un cop vam considerar que ja donava el perfil que buscàvem, vam valorar el cupatge final. El cupatge és la barreja dels vins de les dues botes. L’opció triada va ser la més directa: vi de les dues barriques al 50%.

És un vi amb un filtrat molt suau, per la qual cosa (amb el temps) poden aparèixer alguns cristalls al fons de l’ampolla, que no representen cap problema ni defecte.

El suro és de la millor qualitat elaborat a partir d’alzines sureres de la zona de Cassà de la Selva, personalitzat amb el nostre anagrama.

Producció: La producció total ha estat de 600 ampolles, de les quals ens hem reservat 200 per als nostres tasts, de forma que només s’han posat al mercat 400. Com que el volum és tan petit, volem que et sentis una mica privilegiat/da per tenir aquesta ampolla a les teves mans.

Capacitat: 75cl. (format únic)

Grau: 13% Vol.