Wineglobe

Gratallops 29/03/2024
Joan Nievas. Sommelier.


Coneixeu els wineglobe?
Aquesta setmana vaig tenir l’oportunitat de visitar el celler que té a Gratallops en Mikko Alkio, un finlandés afincat al priorat.

La visita forma part de les activitats que organitza habitualment l’ACS, l’associació catalana de sommeliers per als seus membres i en Mikko ens va presentar els seus vins i també ens va acompanyar durant la visita a les instal·lacions del celler.

Em van sorprendre trobar quatre d’aquests recipients de vidre on en Mikko realitza fermentacions i criances dels seus vins, buscant que el recipient no alteri les propietats del vi.

Aquests wineglobe són un nou element tecnològic dels quals n’havia sentit a parlar però no els havia trobat encara en cap celler. Es poden trobar en diferents capacitats. Les de Clos Alkio són de 220 litres.

La que veieu a la segona imatge estava plena d’una carinyena espectacular que formarà part del seu vi Fulles daurades.
https://www.wineglobe.fr/es/wineglobe/
https://closalkio.com/
https://www.sommeliers.cat/
https://vinoteca.cat/

Després d’escriure el passat gener (del 2023) el post dels concursos en els que he participat com a jurant durant el 2022 he estat varis cops amb ganes d’iniciar aquest recull dels concursos en els que he pogut gaudir del món del vi català al llarg del 2023.